Pana cand moartea ne va ... unii !

      Stateam si ma gandeam la expresia asta cu " pana cand moartea ne va despartii "  dar sa fiu sincer mi se pare o prostie.Moartea nu ne desparte, e printre putinele chestii care ne unesc pe toti, pe care le avem in comun. Vrei sa sti ce ne desparte ? Ne despart mult prea multe chestii dar moartea nu e unul din ele, ca sa lamuresc viziunea mea voi explica.
      Ne desparte cultura, dar asta e o alegere, trebuie sa ai mereu tendinta sa te auto-depasesti, altfel, plafonandu-te la un nivel nu ai cum sa fi bagat in aceeasi oala cu cineva de la un nivel superior sau inferior, desi in zilele noastre majoritatea sunt catalogati la fel deoarece oamenii nu se obosesc sa se cunoasca unii pe altii.
      Ne desparte rasa, practic diferentele rasiale pe care multi oameni pun atat de multa presiune.In interior din punct biologic suntem exact la fel, culoarea pielii n-ar trebuii sa fie un impediment in relatiile interumane, in definitiv avem in comun ca suntem oameni, diferentele astea rasiale induse de o societate bolnava de face sa fim atat de superficiali.
      Ne desparte conditia sociala, oamenii se impart intre cei "populari" care sunt apreciati pentru valori mai mult sau mai putin adevarate si cei care nu sunt populari din diferite motive. La fel si cei populari se impart in doua categorii , cei care sunt apreciati pentru adevaratele lor valori, pentru felul lor de a fi, indiferent ca sunt jigodii sau oameni cu principii , desi jigodiile sunt in top in zilele noastre, si cei care pozeaza in altceva pentru a fi apreciati in general victimele. Cei nepopulari sunt impartiti intre cei care ar face orice pentru a fi in centrul atentiei, si ajung produse cu sufletul distrus care nu isi vor revenii prea usor , poate niciodata ( stiu e trist dar astia sunteti voi ) , si cei care pur si simplu nu o vor, nu vor sa fie in centrul atentiei tuturor, stau retrasi deoarece mediul le'ar vicia adevaratele valori, asa ca prefera sa se distanteze pentru a'si pastra umanitatea.
     Ne desparte conditia materiala, practic esti catalogat dupa haine, dupa casa in care locuiesti, dupa masina pe care o conduci sau n-o conduci , esti catalogat dupa contul din banca. Oamenii creaza bariere intre bogat si sarac,fara sa realizeze efemeritatea acestor chestii. Si cel mai dureros e ca majoritatea care au plecat de jos au uitat prin ce au trecut sa ajunga asa si imprima copiilor lor in creier ideea ca "daca e sarac e prost" sau "daca nu e la fel de bogat ca mine nu merita atentie". La randul lor oamenii saraci pur si simplu nu se leaga nici macar in conversatii cu cineva cu o stare materiala mai buna, pentru ca ar fi catalogati drept profitori sau ar fi umiliti din cauza a ceea ce n'au.
     Ne desparte religia, si asta e putin fanatic dar sincer, religia e unul din lucrurile care ne despart cel mai des, pentru ca fanatismul oamenilor religiosi produce o masa de ura incredibila care la randul ei duce la indepartare si chiar razboaie de orice natura existenta.
     Ne despart sentimentele, e greu de crezut dar sentimentele ne despart , mai exact faptul ca unii au iar ceilalti nu. Si nu ma refer la "eu o/il iubesc si el/ea nu " ma refer in primul rand la sentimentele de baza pe care multi oameni le-au pierdut in goana lor dupa chestii mai putin importante.
     Ne despart multe chestii, mult prea multe sa le pot sti eu pe toate, de unele poate nu'mi dau seama, dar analizand doar putinele lucruri de mai sus, realizez ca moartea ne apropie, avem asta in comun, indiferent de rasa,religie,conditie materiala sau sociala, avem o singura moarte, asta ne uneste intr-un final, deci mi-as dorii sa nu fie asa, dar suntem carcase goale intr-o goana morbida dupa lucruri inutile pana cand moartea ne va unii .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tradarea

Scrisoare către *EA*( part 3)

Scrisoare catre *EA* ( Part 2 )