7 reguli care te pot ajuta sa fi fericit!

     Bon deci fiind intr-un moment de inspiratie ca sa spun asa, am impartit momentele mele din viata in cele pozitive si negative. Astfel am reusit sa imi dau seama de aceste "reguli" care pe mine m-au ajutat si ma ajuta sa fiu fericit si astfel sper sa functioneze si in alte cazuri.


    Regula numarul 1 : Impaca-te cu tine insuti .

Practic asta e o regula de baza.Toti avem la un moment dat "demoni" care ne fac sa avem regrete sau sa ne devalorizam propria persoana , pacate din trecut sau fapte/gesturi care ne "bantuie". Lasa-le pe toate. Ceea ce s-a intamplat iti poate fi lectie dar nu o lua prea in serios, trecutul e trecut ai mai fost acolo deja, nu il lasa sa iti ruineze prezentul si astfel viitorul . Fa pace cu tine insuti, incat sa poti sa zambesti mai tarziu.

    Regula numarul 2 : Tu esti responsabil de viata ta.

Ideea e simpla , de sa iti revendici viata daca parerile celor din jur sau chiar oamenii ti-o controleaza?
Viata iti apartine, deciziile tale, indiferent ca sunt bune sau proaste, sunt ale tale. Nu esti responsabil si nici dator sa explici nimanui ce si de ce ai facut.Oamenii vor judeca oricum, asa ca traieste-ti viata dupa propriile tale dorinte, ceilalti au viata lor nu ii lasa sa ti-o acapareze pe a ta.

    Regula numarul 3 : Iubeste! Sincer si fara ezitare.

Asta e ceva vital din perspectiva mea, si da sunt barbat.Practic sa iubesti e un risc enorm, ranile care pot aparea iubind persoana gresita sunt greu de vindecat, si astfel apare frica de a iubii, iar asta este teribil. De ce ? Simplu, pentru ca in momentul in care iubesti, cand te simti atasat de cineva si ajungi la iubire, si ma refer la iubirea aia sincera si dedicata nu la porcariile gen"made in china"care sunt in trend acum, pentru ca asta a devenit "te iubesc", ceva fals,ieftin si usor de pronuntat fara a avea vreun sentiment.Nu la asta ma refeream eu, ci la iubirea aia care te face sa mergi km intregi doar pentru a putea sa o/il vezi cinci minute.Si iubeste omule, sincer, si fara vreo ezitare, pentru ca, indiferent daca e temporar, cand vei iubii vei fi fericit, iar fericirea este pe primul loc.

    Regula numarul 4 : Umbla in cercuri restranse.

Asta poate sa para ceva ciudat, dar daca analizezi putin din perspectiva mea o sa intelegi.Sunt foarte multi oameni care se invart in cercuri foarte mari, iar intr-un cerc foarte mare tu ca si individ esti foarte mic, astfel valoarea ta in fata celorlalti scade. Te-ai intrebat vreodata de ce in momentul in care ai practic nevoie de cineva cu care sa vorbesti, si sa fi constient ca persoana respectiva va merge cu ceea ce i-ai spus in mormant, nu o poti face ? Ei bine imagineaza-ti ca cei din cercurile mari nu pot spune nici macar o problema minora. In cercurile restranse oamenii se apropie mai mult, si e corect intr-un cerc mare de oameni poti spune " Am 1000 de prieteni " iar intr-un cerc mic "am doar 3 prieteni", DAR , pentru ca apare un mare DAR, intr-un moment de cumpana, din cei 1000 de "prieteni" vei ramane singur , in schimb din cei 3 cel putin unul va fi acolo sa te sustina, te asigur de asta.

    Regula numarul 5 : Nu deveni o optiune pentru nimeni.

Nu trebuie sa fi "a-5a roata la caruta", daca o persoana te priveste ca pe o optiune  in orice mod posibil existent atunci renunta la ea.Fi alegerea ei nu optiunea, nu ce a ramas pentru ca nu s-a putut altceva. Deasemenea in momentul in care o persoana te cauta doar cand are probleme, detaseaza-te, esti doar un mijloc prin care ei isi calmeaza sufletele sau inimile ranite, o trusa de prim ajutor. La naiba esti o fiinta umana cu sentimente ce vor fi ranite, lasa-i chiar daca te doare pentru ca nimeni nu are dreptul sa te raneasca la infinit din cauza atasamentului tau .

    Regula numarul 6 : Lucrurile materiale nu sunt esentialul fericirii tale.

Trebuie sa realizezi ca fericirea ta depinde de momente speciale nu de lucruri.Nu esti mai fericit daca te plimbi singur intr-un bolid de nu stiu ce sume extraordinare si nici daca iesi dintr-o casa cu 200 de camere.Fericirea in sine e o stare de spirit care se obtine in anumite momente speciale. Un zambet, un suras, o lacrima, un sarut , o atingere ... in momentul in care vei realiza cat de speciale sunt chestiile pe care le consideri tu minore, vei afla gustul fericirii.

    Regula numarul 7 : Nu te vinde sub nici o forma.

Trebuie sa realizezi ca tu nu esti un obiect, deci nu te vinde. Fetele isi vand trupul, baietii isi vand pana si ultimul gram de demnitate, oamenii isi vand sufletul pentru ce ? Nu trebuie sa te vinzi, daca baiatul ala nu te place fara sa te dezbraci nu o face, cauta-l pe cel care te vrea pentru ce esti nu pentru o noapte in pat. Daca ceilalti nu te apreciaza, nu evolua negativ, calcandu-ti demnitatea ca sa intrii intr-o gasca de tipi "cool" , agresand oamenii fara aparare sau lovind femei, nu esti mai barbat si ei nu te apreciaza doar te cumpara. Nu iti vinde sufletul si nu te vinde pe tine pentru absolut nimic, vei fi apreciat pentru ce esti , deoarece stii am realizat ca foarte multa lume merg pe ideea " ce e in interior conteaza" , dar nu e asa , nu ceea ce esti in interior , si ceea ce faci te defineste. Un om care nu poate fi cumparat va primi respectul cuvenit si ceea ce merita.

   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tradarea

Scrisoare către *EA*( part 3)

Scrisoare catre *EA* ( Part 2 )