Trebuie sa fi bogat !

     Tu trebuie sa fi bogat, dar mai inainte de a fi bogat trebuie sa intelegi ce inseamna cu adevarat sa fi bogat. Poti sa ai tu zece masini , patru vile cu piscina ca in filmele alea americane si un cont in banca enorm , crezi ca asta inseamna sa fi bogat ? Atunci gresesti , nu conteaza masina pe care tatal si mama ta ti-au oferit'o nu esti mai bogat intr-un bolid de 300 de cai putere, nu esti mai bogat daca iesi dintr-o visa cu 200 de camere si nici daca iti cumperi prieteni in fiecare zi . Nu asta inseamna sa fi bogat, crede-ma pe cuvant . Trebuie intradevar sa fi bogat, dar oare daca bogatia nu e reprezentata de starea materiala ... ce inseamna sa fi bogat ?  E usor si probabil ai avut si ai pierdut , o sa iti fac o lista ca sa intelegi :

     - Daca ai cel putin un prieten bun care sta langa tine indiferent de cine e impotriva ta, cine iti vrea raul , care rade si plange cu tine, care te iubeste neconditionat si mai ales nu te tradeaza pentru "o oferta mai buna", care iti iarta tampeniile si iti asculta prostiile, atunci poti spune ca esti un om mai bogat ca multi altii si sincer esti mai bogat ca mine .

     -Daca esti sanatos ... si nu ma refer la o banala durere de cap sau o zgarietura , ma refer la o regretabila boala grava , si esti capabil sa iei propriile decizii, esti capabil sa muncesti, sa lupti , sa risti, atunci poate nu realizezi dar esti un om foarte foarte bogat. 

     -Daca ai o persoana care te iubeste neconditionat, care isi face griji pentru tine, un simplu mesaj cu :"Esti ok ? " sau o simpla imbratisare, care iti ramane loiala indiferent de orice si care va continua sa fie acolo pentru tine indiferent de starea moralului tau, starea ta financiara sau starea ta fizica, atunci la naiba esti un om prea bogat . 

     -Daca reusesti prin eforturi proprii sa iti atingi fiecare tel, sa iti indeplinesti fiecare dorinta sa te vezi reusind unde nimeni nu iti dadea nici o sansa, indiferent de cat de greu ,urat sau nasol a fost , atunci esti un om bogat cu adevarat. 

     -Daca ai cunostinte diverse si multe, si stii chestii , indiferent cat de inutile ar parea la un moment dat, nu stii cand iti vor folosi , pur si simplu daca ai o sete de cunoastere, si inveti orice prostie care ti se pare interesanta, esti un om al naibii de bogat . 

     -Pe final , daca reusesti sa ai incredere in tine , sa mergi pe ideea ca *Poti* orice fara scuze, fara sa dai vina pe nimeni, fara sa te plangi , atunci esti un om bogat. 

     Eu personal cred ca traim intr-o era primitiva unde oamenii sunt judecati dupa situatia lor materiala si mai putin dupa suflet si abilitatile personale, scriu asta ca sa deschid cateva minti, banii parintilor vostrii, mostenirea, casele,masinile,pamanturile etc. nu reprezinta bogatia cuiva, pentru ca intr-o oarecare masura fiecare murim si nu luam nimic cu noi, ce conteaza sunt oamenii, momentele, clipele frumoase, asta inseamna sa fi bogat. Am vazut oameni care se incalzeau iarna prin ruine la un micut foc ce radeau din tot sufletul la o gluma spusa , si "regi" iesind din palate tristi si posomorati. Din experienta spun ca ar trebuii sa privim mai atent in jurul nostru la adevaratele si realele bogatii care ne scapa intr-o goana maniaca dupa "aur". Nu va neglijati familia, prietenii, pe voi insiva, asta e adevarata valoare a bogatiei ,iar daca intelegi asta atunci da tu trebuie sa fi bogat !

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tradarea

Scrisoare către *EA*( part 3)

Scrisoare catre *EA* ( Part 2 )