DA MA , SUNT FRAIER !

      Am observat  , ca in lumea asta perfecta in care traim , oamenii sunt catalogati mai putin dupa ceea ce stiu ei , ceea ce sunt ei , ceea ce pot ei realiza  , calitatile lor , chiar si defectele lor . Mai nou , catalogam un om dupa material , dupa ceea ce are si cam atat . Si da la o varsta inaintata ar fii ceva acceptabil din perspectiva mea , dar e trist ca asta se intampla chiar din inceputurile vietii  unei persoane , unui copil .
      Priveam cum , datorita parintilor care au oferit o educatie "exceptionala " progeniturilor  lor , acestia catalogheaza un anumit om dupa  posibilitatea parintilor de a oferii . Astfel , daca parintii pot oferii copilului sau copiilor lor doar strictul necesar , fara ca ei sa stie , ei devin in ochii celor mai "binecuvantati " (si da ghilimelele isi au rostul perfect ) , devin fraieri . Pentru ca  , si incepem de jos ,
X e imbracat mai bine decat Y , nu conteaza ca Y are doar calificative mari din cauza motivului ca este ambitionat sa gandeasca si sa invete , X le va avea la fel de mari , poate mai mari , din cauza faptului ca parintii lui sunt bogati . Astfel apare diferenta sociala . Mergeam pur si simplu pe strada si vedeam tot felul de smecherasi de duzina ,cu masini , haine de firma si alte tampenii cum se credeau superiori celorlalti , etaland ceea ce ei considera ca detin , desi n-au facut nimic pentru asta , doar au primit  si , ii vedeam in "inteligenta " lor , cum dispretuiau oamenii saraci dar cu coloana vertebrala .
Am stat putin si am privit subiectiv totul , ma gandeam  ca si eu fac parte din categoria fraierilor , pentru ca , desi foarte putini au spus'o  direct  din motive necunoscute ,  vin dintr-o lume diferita de a lor , si am inceput sa ma gandesc  la asta ... .
      Daca fraier inseamna sa gandesti , sa visezi , sa fii sincer ,sa nu iti pese de cat ai , sau de cat de putin ai , atata timp cat esti fericit , sa fii un om simplu .... sa crezi in niste chestii mai importante decat banii parintilor care categoric nu ma reprezinta pentru ca venind dintr-o familie uniparentala , mama clar n-a crescut un baiat de bani gata , atunci DA MA , SUNT FRAIER ! 
Si sunt mandru ca sunt un fraier cu coloana vertebrala ,care va reusii sa persiste indiferent   de cat de vitrege vor fii conditiile , sunt mandru ca sunt un fraier care poate aprecia ceea ce este un om si nu ceea ce a primit , sunt mandru ca sunt un fraier care crede in posibilitatea de a creea ceva , nu de a primi totul pe tava .
Asa ca , voi adauga pentru voi , cei care aveti cele mai noi modele de mobile , cele mai bune masini si cele mai scumpe modele de haine , fara sa fii facut absolut nimic pentru ele ,  o sa va spun , ca banii parintilor vostrii nu va reprezinta , puteti cumpara orice dar nu puteti cumpara caracter si principii , iar pentru restul fraierilor ca mine , nu va amagiti , veti reusi sa castigati totul prin munca voastra  , nu ii invidiati pe cei ca ei , sunt demni de mila , pentru ca in momentul in care parintii lor , care au muncit pentru ce au ei , vor disparea , si vor disparea , caci orice om moare , ei se vor sfarama ca valul de stanci .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile materialiste si ironia sortii.

Scrisoare catre *EA* ( Part 2 )

Tradarea