Unde se pierd visele ... Unde dispare iubirea ?

       Am avut o stare destul de tampita , starea inca o am , dat fiind ca n-am fost capabil sa scriu ceva coerent sau de doamne ajuta , asa ca am preferat sa n-o fac . Totusi , chiar si in starea mea oribila , nu am putut sa nu observ nesiguranta oamenilor , adolescentilor , tuturor . Nesiguranta in fortele proprii , adica mai exact in posibilitatea de a isi atinge idealurile si de a reusi sa atinga ceea ce se numeste vis.
       Deci , pe langa problema cretiniziarii populatiei , care viseaza doar la chestii mult prea materiale , iar problema lor nu e ca  nu ar putea sa le realizeze deoarece sistemul este vinovat sau pentru ca sunt "aia cu multi bani de la tacsu care le au pe tava "( si asta vine de la un tip care a crescut diferit din toate punctele de vedere ) , nu , ei nu le pot realiza pentru ca nu au dorinta de a atinge anumite nivele cerebrale si , influentati de mass-media , unde orice panarama sau idiot este "vedeta" prefera sa ramane sub nivelul mediu chiar , lipsindu-le chiar cunoasterea limbii romane . Nu iti cere nimeni sa vorbesti 10 limbi straine , daca o faci o faci pentru tine , dar e esential sa iti cunosti limba , nestiind asta , cum naiba sa iti indeplinesti visele ? Nimic nu vine usor , uneori tre sa lupti mai mult , dar unii sunt nascuti avand un start mai mare , iar altii sunt nascuti puternici , si chiar daca sunt mult in spate la inceput , pe parcurs , datorita perseverentei si ambitiei , vor depasi nivelul primei categorii . De ce nu am spus " Sunt nascuti norocosi " ? Pentru ca nu sunt norocosi , in momentul in care primesti totul pe tava , nu poti invata sa lupti , nu stii sa perseverezi , nu ai ambitii si iti sunt inhibate instinctele deci asta nu e noroc . Dar ... vorbind de vise , cu toti ne intrebam probabil la un moment dat ... unde se pierd visele ... Visele astea neimplinite , care aparent se pierd in neant , si raman doar amintiri neplacute . Pai , nu pot spune clar unde se duc , se disperseaza , si se transforma in regrete , regretele aduc ura in suflet iar ura aduce invidie , rautate , din asta se pornesc razboaie , se destrama familii si se intampla tragedii , si aici nu ma refer numai la crima , ci la un lucru mai grav , la viata , pentru ca moartea ...e ceva sigur , dar viata ... viata unui copil fara tata , care creste pe strazi , prin inflente deloc benefice , viata unui copil fara mama ,avand un tata alcolic , viata unui copil fara parinti , care n-are posibilitatea nici macar a unui orfelinat infect , astea-s mai rau decat moartea . Si stii , cand te gandesti ca toate tragediile ar putea fii evitate daca in loc de " nu pot face asta " am incerca sa zicem " tre sa reusesc , e visul meu ! " , si ... mai ales , daca dupa esecuri nu am incerca sa gasim vinovat mediul inconjurator " Sistemul e de vina " , " Daca nu era tacsu' lu' ala acolo , era 0 " , practic sa realizam ca pentru un esec e doar vina noastra , pentru ca nu perseveram , motive ? Motive sunt nenumarate , dar  daca am incerca sa schimbam 1% din noi , si sa fim putin mai dornici sa ne implinim visele , multe tragedii ar fii evitate . Banii nu sunt o solutie , dar nici o problema , poti fii fericit din nimic si nefericit avand toti banii din lume ! Daca incetam sa cautam cauze , si incepem sa gasim motive sa ne implinim visele , si mai mult , sa gasim putere , atunci totul s-ar schimba .
       De la ideea asta , a eschivat o alta , ma gandeam ... unde dispare iubirea in momentul in care o poveste se incheie ? Chiar dispare ? Si mai ales , cum naiba poti sa sustii " Te-am iubit " daca nici 2 zile mai tarziu reusesti sa gasesti pe altcineva si brusc il iubesti la nebunie ! Aici raspunsul e mai simplu , iubirea nu dispare , iubirea nu exista de la inceput . In timpurile traite de noi , iubirea e ceva fals , efemer , rareori exista sentimentul ala care sa te faca sa tremuri doar in momentul in care auzi numele persoanei care isi are numele scris pe sufletul tau ! Aici e problema  ca  " Te iubesc " a devenit incet incet un  fel de " Made in China " . Toata lumea stie ce inseamna acest "made in china",ceva ieftin care nu dureaza mult , e trist mai ales prin prisma unui scriitor , ca asta a ajuns sentimentul care trebuia sa iti dea puterea sa" zdrobesti custi fara muschi " . Vad tot mai multe copile de 12-13 ani , care iubesc la nebunie , de obicei baieti mai mari cu cel putin 10-15 ani , care isi fut copilaria (la propriu ) , pentru ca in vederea lor , trebuie sa isi demonstreze iubirea .Iar, acesti "Don Juani" , majoritatea cu suficiente figuri in cap incat pot fii numiti figurine , de 22-23 de ani , care au impresia ca sunt sex-simboluri pentru ca reusesc sa duca de nas niste pustoaice mici , ii invit sa isi incerce "vrajeala " pe o fata matura 18-19 ani , care are mintea dezvoltata , care stie ceea ce este important si mai ales , care este cu capul pe umeri , nu "pune botul " la vrajeli ieftine , si apoi isi vor vedea capacitatile . Sincer , daca stai sa citesti ce scriu , iubirea nu dispare , iubirea pur si simplu nu exista , si eu incep incet sa ajung la concluzia ca , in ziua actuala , nu exista iubire , exista sentiment de atasare sau interes , pana si casatoriile sunt pe interes . "Ma casatoresc ca ce zice lumea " , pornind de la asta ma gandesc ca , cei pe care ii dispretuiti voi , ca erau inapoiati si ca nu aveau tehnologie si restul  ... oamenii aia care sunt acum batrani sau nu mai sunt printre noi , ei stiau sa iubeasca , Ion o lua pe Maria , intr-o casa de chirpici , acoperita cu fan si cu pamant pe jos , si trageau amandoi acolo incercand sa faca un trai decent , dar o faceau din iubire , de aia erau sanatosi si au apucat varsta pe care eu sunt sigur ca nu o apuc si sigur nici voi . Deci in concluzie , iubirea nu dispare , cand iubesti ... la naiba cand iubesti nu ai cum sa denigrezi persoana care ti-a fost alaturi , nu poti sa arzi pur si simplu momentele frumoase pentru ca gata ,s-a terminat , iubirea pur si simplu nu exista ! Si obisnuiti-va cu ideea ca majoritatea sunt falsi , si nimanui nu ii pasa ce simtiti voi cum nici voua daca sunteti sinceri , nu va pasa ce simt altii , e reciprocitate .

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Femeile materialiste si ironia sortii.

Scrisoare catre *EA* ( Part 2 )

Tradarea